Kinderjeans, het begin van Broekiez!

Waar het allemaal begon..de kinderjeans 30 jaar geleden..

We gaan terug in de tijd, kinderjeans zo’n dikke 30 jaar geleden.
Zelf als kind werd ik vaak geconfronteerd met het feit dat ik lang was, maar tevens dun. Zeker als jongen die in de groei zat, groeide ik voornamelijk in de lengte, met als resultaat dat ik een mager lang mannetje was. En daar begon de uitdaging!

Een broek kopen was een hel. Want alle broeken die ik nodig had als lengte, waren dan weer veel te wijd op de heupen, met als resultaat  dat de broeken voor geen meter zaten.

Gevolg, back-in-the-80’s maakten de moeders graag zelf kleding. Zo ook de mijne.
Achter haar naaimachine met patronen uit diverse tijdschriften aan de gang en voila, als een vakvrouw werd er thuis even een broek geproduceerd.

Tegenwoordig hebben ze daar dan weer wat op bedacht. De welbekende elastieken in de boord met daarbij een knoop. Zodat je je kind lekker kan insnoeren!

Maar, als inmiddels vader van 2 jongens, zie ik dit probleem zich herhalen. En tegen mijn al frustratie in, moet ik daar kinderjeans gaan kopen met van die elastieken in.

Het eerste wat er moet gebeuren bij zo’n spijkerbroek wanneer ze nieuw zijn, is dat de kleine die broek aantrekt en wij als ouder beginnen te aan te snoeren.

Op een dag was het genoeg

Terwijl ik de jongste help bij het avond ritueel om zich klaar te maken om naar bed te gaan, trek ik zijn broek uit. En met dat ik die broek in mijn handen heb, kijk ik naar de boord, die helemaal verkreukeld naar elkaar trekt. Dit kan toch niet lekker zitten? Vraag ik me dan af.

Kinderen zijn misschien niets anders gewend, maar wanneer ik mijzelf afvraag of ik zo’n broek zou kopen voor mijzelf en mezelf, is dat antwoord direct: NEE!.

Tijd voor verandering! We gaan het zelf doen! En zo is Broekiez! onstaan.